Aanbieding: Scheerhoutje + Vleugel Rood 150cm - Miedema Watersport
Productinformatie

Productinformatie

Scheerhoutje voor bevestiging van uw vleugel voor platbodems.

Scheerhout voor op de trommelstokpen / trompetstuk 12mm (diameter gat 12mm). Scheerhout gemaakt van iepenhout, met koperen buisje voor montage aan de mast. Wordt ook wel vleugelhek of vleugelhekje of vleugelhoutje genoemd. Lengte circa 50cm. Deze lengte Scheerhout is geschikt voor alle lengtes vleugel. Een Scheerhout met vleugel moet vrij rondom de mast kunnen draaien en geeft zo de schijnbare windrichting aan. Wij krijgen wel eens te horen van klanten dit scheerhoutje is te klein of te groot maar dat is dus onjuist. Er bestaat maat een formaat vleugelhek en deze is geschikt voor ieder formaat schip en voor iedere lengte vleugel. Alleen de eerste 50cm van de vleugel moet van de mast worden afgehouden middels dit speciale stuk hout. Scheerhout 50cm lang voor vleugel lengte 100 150 200 300 400 en 500cm. Bestel ook gelijk een nieuwe vleugel, ook wel wimpel genoemd. Rood voor de pleziervaart of blauw voor de beroepsvaart. Alle formaten vleugel uit voorraad leverbaar. Overigens noemt men een vleugel ook wel wimpel of windvaan.

Hoe bevestig ik mijn vleugel?

Een vleugel kan het beste met koperdraad of rvs draad worden geregen door de gaten die geboord zijn in het Scheerhout. Je prikt met het koperdraad gewoon door de stof. Uiteraard is het ook mogelijk om de vleugel vast te zetten met stevig draad of koord bij gebrek aan koperdraad. Wij adviseren niet standaard ijzerdraad te gebruiken ivm roest en dus mogelijke vlekken op uw dek.

Hoe lang moet mijn scheerhoutje zijn bij deze lengte van de vleugel?/ Heeft u geen langere Scheerhoutjes?

Het juiste antwoord is dat er geen langere scheerhoutjes zijn. Een scheerhout of vleugelhek hoort ook niet specifiek in verhouding van de lengte van de vleugel of wimpel te staan. Een Scheerhout is puur om de vleugel op afstand van de mast te houden. Anders zou de vleugel makkelijk om de mast kunnen slingeren en zit deze vast. Door het vleugelhekje ofwel Scheerhout blijft de vleugel op ruime afstand van de mast en kan dus zo vrij draaien. De standaard lengte van 50cm van het scheerhout is lang genoeg om de vleugel altijd vrij te laten draaien. En zo geeft de vleugel dus altijd de schijnbare windrichting aan tijdens het varen en de werkelijke windrichting als het schip stil ligt.

Specificaties

Er zijn geen specificaties beschikbaar voor dit product.

Reviews