Maatwerk in houten watersportartikelen - Miedema Watersport

Miedema watersport, Specialist in houten watersportartikelen

We leveren alle houten benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren. Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport aan het juiste adres.

Een houten product op maat?

Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport op het juiste adres. We zijn al honderd jaar gespecialiseerd in het produceren van houtproducten. Uw naambord op maat gemaaktWilt u uw logo in hout gefreesd of gegraveerd? Of wilt u uw naambord voorzien van geprinte letters of wilt juist de letters laten vergulden in bladgoud? Er is heel veel mogelijk. Wij verwerken al uw wensen in een tekening en na akkoordbevinding zullen wij uw naambord op maat maken.

Uw naambord wordt vervolgens uitgefreesd. Op onze 3D-printer kunnen we de letters in alle kleuren printen. Het voordeel hiervan is dat ze weerbestendig zijn en lang meegaan.

Houten vlaggenstok op maat

Met een vlag op uw jacht of sloep laat u op het water zien waar u vandaan komt. Uiteraard zijn er ook regels voor het vlaggen. Zo hoort de vlag die u voor op uw schip voert van uw provincie te zijn en achterop hoort u de vlag van het land te voeren. Of u nu een vlaggenstok zoekt voor een jacht of een sloep, bij Miedema Watersport kunnen we alles op maat maken en leveren. We zijn tenslotte al 100 jaar gespecialiseerd in alle watersportartikelen van hout. Vlaggenstokken maken is ons vak.

Houten gieken, gaffels en masten op maat

Wij beginnen met het uitzoeken van het juiste hout. De meeste gaffels en gieken worden van Oregon gemaakt. Vervolgens wordt het hout gezaagd en gefreesd, bij masten voor een kabelgat. Daarna wordt het hout verlijmd op elkaar en wordt een hommerts gemaakt, als dit van toepassing is. Daarna wordt het hout helemaal mooi rond gemaakt en geschuurd, om vervolgens diverse keren gelakt te worden.

Op maat gemaakte helmstokken


Ook voor nieuwe schepen maken we op maat gemaakte helmstokken. Wij krijgen dan een tekening aangeleverd of maken zelf een schets en maken hier een CAD-tekening van. De meeste helmstokken worden in verschillende delen verlijmd in onze grote lijmbanken, om zo de helmstok nog sterker te maken. Vervolgens frezen wij op de cnc-machine de helmstok in delen of uit één stuk. Dit hangt van het type helmstok af. En later verlijmen wij de delen weer op elkaar. Daarna wordt de helmstok geschuurd en meerdere keren gelakt. We zorgen dat elke helmstok van topkwaliteit is, zodat u er weer jarenlang plezier van hebt.

Op maat gemaakte essenhouten looplank met antislip verschillende ral kleuren verkrijgbaar.

Opmaat gemaakte Tafels, met of zonder Motief. Houten, roest vrij stalen poten of een ijzeren onderstel.