Watersport artikelen, zoals kralen, halvemanen, houten kikkers enz..

Specialist in houten watersportartikelen
We leveren alle houten benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren. Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport aan het juiste adres. 
Houten mastkralen
Zoekt u houten kralen of bolvormige versieringen voor op de scheepsmast? De houten mastkralen worden in Friesland ook wel kloten genoemd. Miedema Watersport is al 100 jaar gespecialiseerd in het maken van houten watersportartikelen, ook mastkralen, voor alle type schepen.
houten kralen en halvemanen om een mast.
De mastkralen zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook een functie. Ze zorgen samen met de halve manen voor het geleiden en hijsen van het zeil. De mastkralen worden van essenhout gemaakt en zijn in diverse afmetingen te verkrijgen.
Houten zeillat
Heeft u zeillatten nodig? Bij Miedema Watersport bent u aan het goede adres. Wij leveren houten zeillatten in verschillende afmetingen aan zeilmakers of aan skûtsjes.
Zeillatten voor de zeilen voor een skûtsje of zeilschip.
Zeillat op maat
Een zeillat komt, zoals de naam al zegt, in het zeil te zitten. Wij zoeken eerst voor uw zeillatten het beste hout uit. In de meeste gevallen gebruiken we Frans essenhout dat kwartiers gezaagd is en waar geen noesten in zitten. Wij schaven dit hout op de gewenste maat en maken aan de kanten een mooie ronding, zodat er geen scherpe kanten meer aan zitten. Want hoe beter de zeillat, hoe beter uw zeil staat en vaart.
Scheerhoutje
Heeft u scheerhoutjes nodig? Bij Miedema Watersport bent u aan het goede adres. Wij leveren scheerhoutjes aan zeilmakers, jachtwerven, groothandels en platbodemliefhebbers.
ScheerhoutjeHeeft u een scheerhout nodig voor het bevestigen van uw vleugel of wimpel op uw platbodem? Wij leveren de scheerhoutjes in meret, iepen of teak met koperen busje voor montage aan de mast, ook wel vleugelhek genoemd.

  

 

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren.