Houten vlaggenstokken

Zoekt u een rechte vlaggenstok of toch een gebogen, conisch, conisch gebogen of conisch gebogen met een sierknop? Bij Miedema Watersport maken we stevige, degelijke en sierlijke vlaggenstokken in alle houtsoorten en maten.

De ene vlaggenstok is de andere niet 

Een vlaggenstok is bedoeld om een vlag aan te hangen. Voor het mooie plaatje moeten de lengte van de vlaggenstok en de afmeting van de vlag op elkaar afgestemd zijn. Elke boot of elk jacht is weer anders, waardoor op ieder schip een andere vlaggenstok nodig is.
Vlaggenstokken voor jachten en sloepen
Het hout van de vlaggenstokken is van essen, omdat dat taai hout is en van oudsher veel in schepen wordt verwerkt. Maar alle andere houtsoorten zijn natuurlijk ook mogelijk.
Het maken van een vlaggenstok begint met een recht stuk essenhout, dat in de buigerij lichtjes wordt gebogen. Dan gaat de vlaggenstok in de freesmachine. Die freest het taps naar boven toe. De vlaggenstok wordt een paar keer in de lak gezet.
Wilt u een vlaggenstok met een sjieke uitstraling? We maken het vlaggenstokknopje van mahoniehout, dat ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het is ook nog een duurzame houtsoort. Als laatste volgt het merkteken van MW, Miedema Watersport.
Houten vlaggenstok op maat
Met een vlag op uw jacht of sloep laat u op het water zien waar u vandaan komt. Uiteraard zijn er ook regels voor het vlaggen. Zo hoort de vlag die u voor op uw schip voert van uw provincie te zijn en achterop hoort u de vlag van het land te voeren. 

Of u nu een vlaggenstok zoekt voor een jacht of een sloep, bij Miedema Watersport kunnen we alles op maat maken en leveren. We zijn tenslotte al 100 jaar gespecialiseerd in alle watersportartikelen van hout, vlaggenstokken maken is ons vak. 
gebogen vlaggenstok met knop
RVS vlaggenstokken
Zoekt u onderhoudsvrije vlaggenstokken? Miedema Watersport levert naast houten vlaggenstokken ook rvs vlaggenstokken.
De laatste jaren zie je steeds vaker rvs vlaggenstokken op het water. Niet alleen maar op huurboten, omdat het makkelijk in onderhoud is, maar ook vanwege het stoere uiterlijk.
rvs vlaggenstok
Vlaggenstokken in alle maten
Miedema Watersport levert rvs vlaggenstokken van 50 cm tot en met 2 meter. Op de rvs vlaggenstokken zit een knop en een haakje. Heeft u een afwijkende maat nodig of zoekt u iets speciaals? We maken uw vlaggenstok op maat voor u!
Miedema Watersport levert al honderd jaar alle (houten) benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren.
Houten of rvs vlaggenstok met ledverlichting
Of u nu een rechte of gebogen vlaggenstok zoekt met of zonder verlichting, als specialist vlaggenstokken kunnen we aan al uw wensen voldoen. Waar u ook vaart in Nederland of daarbuiten, u vindt of ziet altijd wel een vlaggenstok van ons voorbij varen. U herkent onze vlaggenstokken aan ons MW-logo.
Traditionele vlaggenstokken met ledverlichting
Voor de veiligheid op het water is het verplicht voor alle boten om in het donker te varen met verlichting, ook voor kleine rubberboten en zeilboten. Wij dragen graag ons steentje bij aan de veiligheid op het water, vandaar dat we op het idee zijn gekomen om onze traditionele houten vlaggenstokken te voorzien van ledverlichting. Ook leveren wij het ledlampje op een rvs vlaggenstok.
vlaggenstok met ledverlicthing
Uitstraling en veiligheid
Wilt u een mooie traditionele vlaggenstok én verlichting op uw boot? Miedema Watersport heeft de oplossing voor u. Onze vlaggenstok is een handgemaakt houten product die helemaal op maat is gemaakt en veilig is. Hierbij leveren we een door ons ontwikkelde rvs vlaggenstokhouder, die u op de boot kunt vastklemmen.


  

 

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren.