Houten vaarboom

Op zoek naar een vaar- of schippersboom? Miedema Watersport maakt al bijna 100 jaar vaarbomen. We zijn gespecialiseerd in het maken van houten watersportartikelen, we maken vaarbomen in alle soorten, maten en lengtes.

Vaarbomen worden gebruikt om het schip voort te bewegen. Bij laag water plaats je de voet op de bodem van het vaarwater en duw je de boot door het water. Maar een vaarboom wordt ook wel gebruikt als fokkeloet.
vaarbomen voor het voort bewegen bij laag water.

Intensief gebruik vaarboom
Zoekt u een vaar- of schippersboom die geschikt is voor intensief gebruik en voor verhuurschepen? In dat geval kunt u het beste een vaarboom met een beschermende coating gebruiken. Door de houtconservering blijft de grip, ook bij intensief gebruik, langer goed.

Incidenteel gebruik
Gebruikt u de vaarboom maar heel incidenteel? Kies dan voor een mooie vaarboom in blanke lak. Deze traditionele vaarbomen hebben een druift op de kop (vaarboomknop) voor een goede grip en om af te zetten een teen aan de onderkant van de boom.

Vaarboom met druif

vaarboom met klauwteen

een gespecialiseerd in het maken van houten watersportartikelen, we maken vaarbomen in alle soorten, maten en lengtes, standaard in yellow pine op aanvraag ook in andere houtsoorten.

Opmaat gemaakt vaarboom van teakhout.

Bij ons ook verkrijgbaar vaarbomen met een houten hilt erop.

Pijlstokken verkrijgbaar in verschillende lengtes met kunststof of houten druif.

  

 

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten sk├╗tsjes die toentertijd nog voeren.