Houten siermasten

Bent u op zoek naar een siermast? Miedema Watersport maakt siermasten voor alle type jachten in verschillende houtsoorten, zoals mahonie met essen voor een mooie uitstraling. Wilt u liever een siermast van teakhout? Als specialist in houten watersportartikelen kunnen we alles op maat maken.

Siermasten met kabel door voer.
Lichtmasten 
Siermasten worden ook wel lichtmasten genoemd. De siermasten zijn ooit gekomen omdat er een verhoging nodig was voor de verlichting op boten en jachten. Op de siermast zit een zaling waarop verlichting gemonteerd kan worden. Maar de siermast wordt ook gebruikt om er een gastvlag aan op te hangen of een antenne op te monteren.

Siermasten voor op uw schip of jacht.

Onze siermasten zijn daarom ook voorzien van een kabelgat, waar de bekabeling doorheen getrokken kan worden. Een mooie houten siermast maakt uw jacht echt af.
Gaffel en giek en houten masten
Op zoek naar een houten gaffel, giek of mast? Dan bent u bij Miedema Watersport aan het juiste adres. Wij hebben diverse gieken en gaffels met bekken voor een BM’er, Valk, 16m2 of Lelievlet op voorraad. Maar ook voor grote zeilschepen maken we gieken, gaffels en houten masten.
Miedema Watersport is al honderd jaar gespecialiseerd in het leveren van houtproducten voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren. Zo maakten we al in 1920 de houten masten voor veel skûtsjes, wat ambachtelijk en intensief werk is.
Houten gieken, gaffels en masten op maat
Wij beginnen met het uitzoeken van het juiste hout. De meeste gaffels en gieken worden van Oregon gemaakt. Vervolgens wordt het hout gezaagd en gefreesd, bij masten voor een kabelgat. Daarna wordt het hout verlijmd op elkaar en wordt een hommerts gemaakt, als dit van toepassing is. Daarna wordt het hout helemaal mooi rond gemaakt en geschuurd, om vervolgens diverse keren gelakt te worden.

gaffel met of zonder klauw

Giek met of zonder klauw of bek
Houten kottermast
Op zoek naar een nieuwe kottermast of lichtmast? Miedema Watersport is al 100 jaar gespecialiseerd in het leveren van houtproducten voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren.
We maken de siermast voor uw jacht of vlet van Oregon Pine. De kottermast, ook wel lichtmast genoemd, is strijkbaar en voorzien van zaling en kabelgat voor de kabels van de verlichting. Ook wordt op de zaling van de mast de verlichting geplaatst.
Siermast voor uw jacht of vlet
De kottermast wordt gebruikt om een gastvlag op te hangen, maar er kan bijvoorbeeld ook een antenne aan bevestigd worden. Onze kottermasten zijn daarom ook voorzien van een kabelgat, waar de bekabeling doorheen getrokken wordt.

Opmaat gemaakte kottermast.
  

 

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren.