Houten steekpeddel

Zoekt u een houten steekpeddel, ook wel pagaai genoemd? Bij Miedema Watersport maken we al 100 jaar steekpeddels in verschillende vormen en maten.
Een steekpeddel wordt gebruikt om de boot in beweging te krijgen. Hoe beter en zwaarder de kwaliteit van de peddel, hoe eenvoudiger u zich kunt verplaatsen in het water. De keuze van de juiste peddel hangt af van het type boot en de lengte van de persoon. Maar als specialist in houten watersportartikelen kunnen we alles op maat maken.Specialist in houten watersportartikelen
We leveren naast steekpeddels ook andere houten benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren. Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport op het juiste adres.   
Houten sloepriemen & wrikriemen
Zoekt u sloepriemen of wrikriemen? Bij Miedema Watersport bent u aan het juiste adres. Wij leveren al bijna honderd jaar de sloepriemen voor de meeste sloepen die hier in Friesland en daarbuiten varen.
Sloepriemen hebben al een hele geschiedenis in ons land. In de Gouden Eeuw hadden VOC- schepen al roeisloepen aan boord. Maar sloepen worden nog steeds ingezet, bijvoorbeeld als reddingssloepen. Zo maken en leveren we de sloepriemen voor de brandweer, marine, scouting en de zeevaartopleidingen, waar de riemen nog volop worden gebruikt.Specialist in houten watersportartikelen
We leveren naast sloep- en wrikriemen ook andere houten benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren.   
Houten roeiriemen en klampriemen
Op zoek naar roeiriemen of klampriemen? Miedema Watersport levert riemen in diverse lengtes. Ze zijn verkrijgbaar van 2100 tot en met 3300 mm.
De roei- of klampriemen zijn om een roeiboot mee voort te bewegen. De klampriemen hebben een verdikking, een klamp, op de riemen. Onze roei- en klampriemen worden van essenhout gemaakt.

  
Houten jachtriem
Op zoek naar een houten jachtriem?  Miedema Watersport is al 100 jaar gespecialiseerd in het leveren van houtproducten voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren

Onze riemen zijn gemaakt van essenhout. Ze worden gelakt met uitgewerkt blad en voorzien van een harde kunststof manchet met een diameter van 36 mm. Wij leveren onze jachtriemen van 1500 tot en met 2300 mm per stel.
  

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten sk├╗tsjes die toentertijd nog voeren.