Specialist in houten watersportartikelen
We leveren alle houten benodigdheden voor de watersport en maatwerkproducten aan jachtwerven, groothandels, leveranciers en particulieren. Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport aan het juiste adres.

CNC-frees
Houten vlaggenstok op maat
Met een vlag op uw jacht of sloep laat u op het water zien waar u vandaan komt. Uiteraard zijn er ook regels voor het vlaggen. Zo hoort de vlag die u voor op uw schip voert van uw provincie te zijn en achterop hoort u de vlag van het land te voeren.

Of u nu een vlaggenstok zoekt voor een jacht of een sloep, bij Miedema Watersport kunnen we alles op maat maken en leveren. We zijn tenslotte al 100 jaar gespecialiseerd in alle watersportartikelen van hout. Vlaggenstokken maken is ons vak.
Een houten product op maat?
Wilt u iets unieks laten maken voor uw boot of wilt u een hele serie van een bepaald product bestellen? Dan bent u bij Miedema Watersport op het juiste adres. We zijn al honderd jaar gespecialiseerd in het produceren van houtproducten.
Uw naambord op maat gemaakt
Wilt u uw logo in hout gefreesd of gegraveerd? Of wilt u uw naambord voorzien van geprinte letters of wilt juist de letters laten vergulden in bladgoud? Er is heel veel mogelijk. Wij verwerken al uw wensen in een tekening en na akkoordbevinding zullen wij uw naambord op maat maken.
Uw naambord wordt vervolgens uitgefreesd. Op onze 3D-printer kunnen we de letters in alle kleuren printen. Het voordeel hiervan is dat ze weerbestendig zijn en lang meegaan.
Naambord eiken met mahonie letters
Op maat gemaakte helmstokken
Ook voor nieuwe schepen maken we op maat gemaakte helmstokken. Wij krijgen dan een tekening aangeleverd of maken zelf een schets en maken hier een CAD-tekening van. De meeste helmstokken worden in verschillende delen verlijmd in onze grote lijmbanken, om zo de helmstok nog sterker te maken.
Vervolgens frezen wij op de cnc-machine de helmstok in delen of uit één stuk. Dit hangt van het type helmstok af. En later verlijmen wij de delen weer op elkaar. Daarna wordt de helmstok geschuurd en meerdere keren gelakt. We zorgen dat elke helmstok van topkwaliteit is, zodat u er weer jarenlang plezier van hebt.
helmstok
Houten gieken, gaffels en masten op maat
Wij beginnen met het uitzoeken van het juiste hout. De meeste gaffels en gieken worden van Oregon gemaakt. Vervolgens wordt het hout gezaagd en gefreesd, bij masten voor een kabelgat. Daarna wordt het hout verlijmd op elkaar en wordt een hommerts gemaakt, als dit van toepassing is. Daarna wordt het hout helemaal mooi rond gemaakt en geschuurd, om vervolgens diverse keren gelakt te worden.
lelievlet, valk, 16m2 masten opmaat gemaakte gaffel


Op maat gemaakte essenhouten looplank met antislip verschillende ral kleuren verkrijgbaar. .

Opmaat gemaakte Tafels, met of zonder Motief. Houten, roest vrij stalen poten of een ijzeren onderstel.

 

  

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren.