Houten helmstok
Zoekt u een sterke helmstok? Miedema Watersport maakt al honderd jaar helmstokken, of ze nu recht of gebogen zijn. Wij hebben diverse mallen om de juiste helmstokken makkelijk en goed te kunnen produceren.

Kopie helmstok
Op de helmstok komen veel krachten te staan. Is uw helmstok gebroken of versleten door gebruik? Bij ons bent u voor uw nieuwe helmstok op het juiste adres. Meestal wordt de oude helmstok bij ons gebracht en maken wij een kopie van de helmstok.


Op maat gemaakte helmstokken

Ook voor nieuwe schepen maken we op maat gemaakte helmstokken. Wij krijgen dan een tekening aangeleverd of maken zelf een schets en maken hier een CAD-tekening van. De meeste helmstokken worden in verschillende delen verlijmd in onze grote lijmbanken, om zo de helmstok nog sterker te maken.
Vervolgens Frezen wij op de cnc-machine de helmstok in delen of uit één stuk. Dit hangt van het type helmstok af. En later verlijmen wij de delen weer op elkaar. Daarna wordt de helmstok geschuurd en meerdere keren gelakt. We zorgen dat elke helmstok van topkwaliteit is, zodat u er weer jarenlang plezier van hebt.

 

IMG 3203

Helmstok in eikenhout

helmstok2

Helmstok in eikenhout, met knop

  

 

 

 

Miedema Watersport

Vakmanschap in hout sinds 1917.

 
Miedema Watersport, een korte historie.
In 1917 begon Andries Miedema een mast, - pomp, - blokmakerij en draaierij. Dit bedrijf kreeg de naam Miedema Houtwaren en was gevestigd op de Camstraburen te Leeuwarden. Het bedrijf maakte onder andere houtenmasten en rondhouten (haakstokken, vaarbomen, gieken en gaffels) voor de houten skûtsjes die toentertijd nog voeren.